Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Több mint százan kezdték meg az alapkiképzést

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2017. január 11. 9:25

Alig kezdődött el az új év, ám az MH Altiszti Akadémián máris teljes gőzzel zajlik az alapkiképzés;  január 9-én több mint százan kezdték meg katonai szolgálatukat a szentendrei laktanyában.

1596025870

A tízhetes alapkiképzés első napján – az adategyeztetés és az adminisztratív feladatok elvégzése után – az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság szakembereivel találkoztak a bevonulók. A szálláshelyek elfoglalása után egészségügyi vizsgálatok következtek, az akadémia Egészségügyi Központjában, ahol a katonák megkapták a kötelező védőoltásokat, majd fogászati ellenőrzésen is átestek. Ezt követően átvehették egyenruháikat is, így a nap végén már gyakorló öltözékben sorakozott fel a század.

1596025871

Az elkövetkező hetekben az MH Altiszti Akadémia Mecséri János Kiképző Osztályához bevonultak megszerzik a katonai szolgálat ellátásához szükséges alapvető ismereteket: az alaki fogásoktól kezdve a fegyverkezelésen át a harcászati ismeretekig mindent megtanulnak, amire szükségük lesz, miután visszatérnek az „anyaalakulataikhoz".

A most bevonult katonák március közepén fejezik be az alapkiképzést. Tényleges katonai szolgálatukat a kétnapos záróvizsga sikeres teljesítése, valamint az ünnepélyes katonai eskü után kezdhetik meg a Magyar Honvédség alakulatainál.

Fotó: a szerző felvételei