Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Több tucatnyi ukrán aknagránát csapódott be orosz területen

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2014. július 26. 20:59

Mintegy negyven, ukrán területről kilőtt aknagránát csapódott be a Kelet-Ukrajnával szomszédos dél-oroszországi Rosztovi területen, a határ közelében – mondta július 25-én, pénteken egy orosz biztonsági tisztségviselő.

Vaszilij Malajev, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) Rosztov területi határbiztonsággal foglalkozó hivatala sajtóosztályának vezetője az Interfax orosz hírügynökség tájékoztatása szerint elmondta: az ukrán erők által indított lövedékekből harminc egy faluban csapódott be. A támadásban több ház és villanyvezeték megsérült, mintegy ötven helyi lakost evakuáltak – tette hozzá a tisztségviselő. Malajev az állami Ria Novosztyi hírügynökségnek korábban úgy nyilatkozott, hogy mintegy negyven aknagránátot lőttek át a határon.

Az ukrán kormányerők és az oroszbarát szakadárok között folyamatosak az összecsapások Kelet-Ukrajnában, elsősorban Donyeck és Luhanszk megyékben.

Moszkva és Kijev egymást vádolja a határon átnyúló tüzérségi tűzzel. Az ukrán erők Moszkva számlájára írják két harci gépük e héten történt lelövését.

Moszkva korábban „visszafordíthatatlan" következményekre figyelmeztette Kijevet azután, hogy vélhetően ukrán területről indított tüzérségi támadás során a Rosztovi területen találat ért két házat, egy férfi halálát okozva.