Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lányiskolabővítés Dushi járásban

Szöveg: Palotás Levente |  2010. február 23. 11:50

Új projektet indított el az MH Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) az oktatás területén a Baghlan tartomány déli részén fekvő, Dushi járás, egyazon nevű területi székhelyén. Az MH PRT a tartomány egyik legnagyobb lányiskolájának bővítéséhez nyújt segítséget, ahol összesen háromezer 6-18 év közötti gyerek tanul.

Sajnos az iskola csak egyetlen 12 tantermes épülettel és 8 oktatási helységként funkcionáló sátorral rendelkezik, így a gyerekek tanítását csak több váltásban tudják megoldani. A nagy létszám mellett, még az is az iskola különlegessége, hogy az általános gyakorlattól eltérően itt télen nem szüneteltetik az oktatást. Emiatt nagy szükség lenne új tantermekre és az oktatási feltételek javítására.

Az MH PRT az iskolaépület 3 új osztályteremmel való kibővítését finanszírozza, ezáltal elősegítve a tanítási körülmények jobbá tételét. Ez nyilvánvalóan nem oldja meg teljesen a lányiskola kapacitás hiányát, de már ez is fontos előrelépés az intézménynek. Emellett a magyar kontingens tanszerekkel, iskolapadokkal és egyéb berendezési tárgyakkal is segíteni kívánja a lányiskolát.

Az építkezés megindítása alkalmából Vokla János alezredes, az MH PRT parancsnok helyettese az iskola igazgatójával és a járás vezetőivel közösen helyezte el az új épületszárny alapköveit. A kivitelezéssel megbízott helyi vállalkozó várhatóan három hónapon belül befejezi az építkezést, így a gyerekek már nyár elején birtokba vehetik az új tantermeket.

1595897432
1595897432
 

CímkékgyakorlatPRT