Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Légcellás kiképzésen az ejtőernyősök

Szöveg: MH 86. Szolnok Helikopter Bázis | Fotó: az alakulat felvételei |  2020. október 24. 9:01

Az ejtőernyős képesség fejlődése érdekében tart légcellás-szabadeső ejtőernyős kiképzést az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis Speciális Ejtőernyős Kiképző Csoportja.

légcellás_fanny_jav (2)

A tanfolyam résztvevői légcellás ejtőernyős beosztásban szolgálnak az MH 86. Szolnok Helikopter Bázisnál, az MH Pápa Bázis Repülőtérnél, az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárnál, valamint az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülő Bázisnál. A felkészítést „tanuló légcellás” ejtőernyővel kezdték meg, majd „taktikai” ejtőernyővel folytatták az ugrásokat.

A kiképzés során - egyebek mellett - elsajátították a szabályos gépelhagyást, a stabil zuhanási testhelyzetet, mindemellett kialakult bennük a magasságtudat, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy az ejtőernyőt megfelelő magasságon tudják kinyitni a katonák.

légcellás_fanny_jav (1)

Jelenleg a kiképzésük utolsó fázisához érkeztek, a felkészítés végén elérik a „Combat Ready” minősítést: éjszaka, bonyolult terepre is képesek lesznek - egyénileg és csoport kötelékben - teljes felszereléssel földet érni a meghatározott területre.

légcellás_fanny_jav (3)