Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kratochvil: a honvédelmi nevelés mintaiskolája

Szöveg: Ördög Kovács Márton | Fotó: Kismartoni Mátyás |  2020. október 24. 10:19

A debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumban tett látogatást Szentkirályi Alexandra. A kormányszóvivőnek dr. Ruszin Romulusz, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára és Kovács István alezredes, a középiskola igazgatója mutatta be az intézményt és az ott folyó, magas szakmai színvonalat képviselő oktatást.

Debrecen_Kratochvil (10)

Szentkirályi Alexandra a látogatásával kapcsolatban elmondta: 2030-ig még nyolc-tíz hasonló oktatási intézmény alapítását tervezik, így egyfajta mintaként tekintenek a debreceni középiskolára és az ott folyó oktatásra, honvédelmi nevelésre. „Az intézménybe járó fiatalok egy hazaszerető szemlélettel fognak kikerülni a világba. Ennek köszönhetően - akár a civil, akár a katonai pályán folytatják majd a pályafutásukat - az itt megtapasztalt összetartás és bajtársiasság egész életükre elkíséri őket” - hangsúlyozta a kormányszóvivő.

Debrecen_Kratochvil (15)

Látogatása során a kormányszóvivő egy erőnléti edzésen, lövészeti foglalkozáson, angol nyelvi órán, valamint különböző szakmai oktatásokon láthatta a középiskola növendékeit dr. Ruszin Romulusz és Kovács István alezredes társaságában. A humánpolitikáért felelős helyettes államtitkár az intézmény bejárása és az ott folyó oktatás ismertetése után kiemelte: a gyakorlatban és a napi oktatásban is megnyilvánul, hogy ez az intézmény a lehető legmagasabb szinten végzi feladatát és veszi ki részét a következő nemzedék honvédelmi neveléséből.

Az intézmény növendékei a 21. század kihívásainak megfelelő körülmények között folytatják tanulmányaikat. Fejlődésüket a kiváló oktatók mellett interaktív okostáblák és több esetben szimulátor is segíti.

GALÉRIA