Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lelőtte több társát egy dél-koreai katona

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. július 4. 15:34

Lelőtte három társát július 4-én, hétfőn egy dél-koreai tengerészgyalogos tizedes az ország egyik szigetén, további kettőt pedig megsebesített – jelentette a helyi média katonai forrásokra hivatkozva.

Az eset a Sárga-tengeren lévő Gangva sziget parti tengerészgyalogsági támaszpontján történt. A sziget 70 kilométerre nyugatra van Szöultól, közel a Dél-Koreát Északtól elválasztó tűzszüneti vonalhoz. Az információt a médiumoknak meg nem nevezett védelmi minisztériumi források szolgáltatták.

Egyelőre nem tudni, hogy mi volt a lövöldöző tettének az indítéka.

A minisztérium tisztségviselői elmondták: a férfi, akinek első neve Kim, maga is megsebesült, de azt nem tudni, hogy magával is végezni akart-e, vagy akkor sebesült meg, amikor őrizetbe vették.

A dél-koreai hadseregben viszonylag gyakran fordulnak elő hasonló esetek. Szöul több száz tengerészgyalogost állomásoztat a határvonal mentén lévő szigeteken, amelyek az észak-koreai tüzérség lőtávolságán belül vannak. Tavaly november 23-án Észak-Korea tüzérségi támadást hajtott végre a dél-koreai Jongpjon-sziget ellen, két civil és két tengerészgyalogos halálát okozva.

Címkéktüzér