Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai felmérő

Szöveg: Nehéz Attila |  2011. július 4. 14:21

Az éves feladattervnek megfelelően bonyolították le az MH 5. Bocskai István Lövészdandár blokkosított kiképzésén részt vett állományának ellenőrzését Hajdúhadházon.

A felmérésen a 24. Bornemissza Gergely felderítő zászlóalj, a 39. lövészzászlóalj, a helyőrség-támogató parancsnokság, a 2. lövészzászlóalj, az egészségügyi központ, a törzstámogató század, valamint a logisztikai, a híradó és a műszaki század katonái vettek részt. A feladatok végrehajtását a dandár hódmezővásárhelyi helyőrségéből érkezett ellenőrző csoportok felügyelték.

A hajdúhadházi telephelyen kilenc foglalkozási helyet és ugyanennyi normafelmérési helyszínt alakítottak ki a négy blokkban érkezőknek. A szakaszokra osztott katonáknak a rendelkezésükre álló idő alatt az általános lőkiképzésről, az általános harcászatról, a műszaki kiképzésről és a vegyi védelemről megszerzett elméleti tudásukról kellett számot adniuk.

Ezt követte a normafeladatok végrehajtása: kézigránát-dobás (álló, térdelő és fekvő testhelyzetből), fegyver részleges szét- és összeszerelése, tájolás (észak és azimut meghatározása), tüzelési testhelyzet felvétele (álló, térdelő és fekvő), lövészteknő kiépítése, valamint gázálarc felvétele.

 
1595921246
 
1595921246

 
 Fotó: A szerző felvételei