Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Letette az esküt Damaszkuszban az új védelmi miniszter

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. július 20. 8:45

A szíriai állami televízió bejelentése szerint Bassár el-Aszad elnök előtt letette a hivatali esküt az új védelmi miniszter július 19-én, csütörtökön.

A szerdai merényletben megölt vezetők – köztük az előző védelmi miniszter, Daúd Radzsha – nemzeti gyászszertartása Damaszkuszban lesz pénteken, utána szülőhelyükön temetik el őket – tudta meg a francia hírügynökség. Arról még nincs hír, hogy Aszad elnök részt vesz-e a búcsúztatáson.

Az új védelmi miniszter Fahad Dszászim al-Freidzs tábornok, a hadsereg eddigi vezérkari főnöke lett. A híradás szerint Aszad az eskütétel után instrukciókkal látta el a minisztert, és sok sikert kívánt neki. A képek ekkor készültek róla. Az első jelentés nem mutatott képet az eseményről, és azt sem közölte, hogy hol történt, de egy későbbi kiadásban már képek is szerepeltek.

A szerdai súlyos merénylet óta ez volt az első hivatalos jelentés az elnökről, akiről az a híresztelés terjedt el, hogy elhagyta a fővárost. Egy név nélkül nyilatkozó munkatársa viszont azt állította, hogy az elnök Damaszkuszban tartózkodik a tanácsadóival, és irányítja az ország sorsát.

Címkékeskü