Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Levegőben egy újabb üzemeltető első A400M-je

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2020. augusztus 23. 17:22

Teljesítette szűzfelszállását az első, belga részre készült A400M közepes, katonai szállító repülőgép július 30-án. Az új Atlas az Airbus Sevilla-i üzemének telephelyéről emelkedett a levegőbe az Airbus tesztpilótáival.

20200822_a400m

A belga védelmi minisztérium közleménye szerint a légierő küldöttsége megkezdi az előkészületeket a gép leszállításához: az A400M a 15. Légiszállító Ezred Melsbroek-i bázisára kerül, mely Brüsszel Zaventem Nemzetközi Repülőterén települ. Itt egy új hangárt is építenek az Atlas karbantartási munkálataihoz. A minisztérium közleménye szerint a - már javában zajló - hangár felépítése kevesebb, mint egy évet vesz igénybe, és ezt a koronavírus sem késlelteti, várhatóan 2021 közepére készül el. Az érkező A400M-ek a kiöregedő belga Hercules flottát váltják majd le.

Az előzetes ütemterv szerint a megrendelt hétből az első belga A400M ősszel érkezik meg Melsbroek-ba, ahova a belga példány mellett megérkezik Luxemburg Atlas-a is. Ez utóbbi ugyanis egy korábbi megállapodás értelmében Belgiumban állomásoztatja majd új szállítógépét, mely 2020 februárjában teljesítette első felszállását.

Forrás: jetfly.hu