Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lőbajnokság Szentendrén

Szöveg: Palotás Levente |  2008. április 18. 20:24

Szeszélyes időjárási körülmények között rendezték meg az MH Központi Kiképző Bázis lőbajnokságát. A versenyzőknek a komoly összpontosítást igénylő lőfeladatokat időnként napsütésben vagy záporozó esőben kellett teljesíteniük, amelyek közül egyik sem könnyítette meg a katonák dolgát.

A lőbajnokságon a bázis 23 legjobb lövője mérte össze tudását két versenyszámban. A lövőknek 1-1 perc állt rendelkezésükre, hogy leadják lövéseiket elsőként gépkarabéllyal 100 m-re, majd pisztollyal 25 m-re. A színvonalas versenyen a zavaró körülmények ellenére remek lőeredmények születtek. A legjobbak a 10 lövésből álló sorozatokban az elérhető 100 köregységből, 85-95-öt értek el. A mezőnyben kiemelkedő eredmény ért el Fekete János őrnagy, aki 35 év feletti kategóriában gépkarabéllyal 95 és pisztollyal 90 köregységgel nyerte meg a versenyt.

A megmérettetés egyben válogató is volt a május 13-15 között Simontornyán megrendezésre kerülő MH lőbajnokságra, amelyen így a kiképző bázis legrátermettebb katonái fogják képviselni az alakulatot.

Címkékbajnokság