Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Logisztika – nemzetközi környezetben

Safety Transport 2023: nemzetközi gyakorlat a Bakonyban

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium / honvedelem.hu | Fotó: Kálmánfi Gábor archív felvételei |  2023. május 9. 10:23

Valós konvojműveleti, valamint szimulált műveleti környezetben végrehajtott szállítási-mozgatási feladatokat gyakorol a német-magyar kétnemzeti szállító alegység a május 2-22 között megrendezendő Safety Transport 2023 nevű logisztikai gyakorlaton.

safeety2

A Brave Warrior 2023 többnemzeti gyakorlat keretén belül lezajló Safety Transport elősegíti a század összekovácsolását és tovább fokozza a Magyar Honvédség kijelölt erőinek azt a képességét, hogy NATO-szövetséges nemzetek katonáival gördülékenyen tudjon együttműködni. Ennek megfelelően a gyakorlat munkanyelve az angol. A kétnemzeti század ellenőrzött-értékelt módon; a logisztikai szakterület számára előírt kritériumok teljesítésével éri el a teljes működési képességét.

safety1

A gyakorlatban részt vevő német konvoj május 9-én érkezik Magyarországra. Várhatóan kilenc órakor lépik át az országhatárt Rábafüzesnél, két oszlopban, huszonegy gépjárművel. A honvédségi kísérettel közlekedő személygépkocsik és teherautók a 8.számú főút és 82. számú úton közlekedve – dél körül érkeznek Várpalotára, az MH Böszörményi Géza Csapatgyakorlótér Parancsnokság objektumaiba.

A fentiek miatt a várpalotai lőtér környékén a fenti időszakban megnövekedett csapatmozgásra kell számítani.