Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Logisztikus hallgatók látogattak az anyagellátó raktárbázisra

Szöveg: Prodán András | Fotó: a szerző felvételei |  2022. május 18. 11:00

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (NKE HHK) katonai műveleti logisztika mesterképzési szak hallgatói tettek csapatlátogatást az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) Újszász utcai laktanyájában május 16-án, hétfőn. Ismereteiket – az „Összhaderőnemi ellátási lánc” tantárgy részeként – az alakulat vezetőinek előadása által bővítették.

P1018623

A MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokságnak (MH TTP) alárendelt alakulat bemutatása előtt Baráth István vezérőrnagy, az MH TTP parancsnoka ismertette a katonai szervezet felépítését, annak alárendeltjeit, működésének, valamint fenntartásának jelen- és jövőbeli feltételeit, valamint a hazai és nemzetközi funkciók, így a NATO-kötelezettségekkel járó támogató feladatokat és működési elveket.

P1018636

A további tanórákon Dolányi Sándor ezredes, az MH ARB parancsnoka szólt az alakulat szerteágazó rendszeréről és működéséről, az anyagbeszerzés, a tárolás és a kiadások szervezeti kereteiről, az eszközök javításának feltételeiről, valamint az alaprendeltetésen túl végezett feladatokról és a bővítésekről. 

Nagyné Cserna Csilla alezredes, a Központi Anyagellátó Osztály vezetője és Hatvani Szabolcs alezredes, Központi Raktár parancsnoka az anyagtárolás jelenéről és jövőjéről tartottak órát, felvázolva a modern ALOGIR-rendszerben történő tárolásban rejlő lehetőségeket.