Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Logisztikus katonák a kórházakban és a fővárosi kerületekben

Szöveg: Nagy Annamária százados | Fotó: MH Anyagellátó Raktárbázis |  2020. november 30. 17:35

Az MH Anyagellátó Raktárbázis közel nyolcvan katonával járul hozzá a koronavírus-járvány alatt az ország működőképességének fenntartásához. A logisztikus egyenruhások két megyében támogatják az egészségügyi dolgozók munkáját és a főváros hét kerületében látnak el járőri feladatokat.

A raktárbázis katonái – csakúgy, mint más alakulatok képviselői – az egészségügyi végzettséget nem igénylő munkakörökben segédkeznek, többek között betegosztályok kórházon belüli átcsoportosításában, vagy a betegek épületen belüli tájékozódásában. A logisztikus feladatokban való közreműködés is nagy segítség az ott dolgozók számára: például raktározási feladatok, komissiózás és az osztályokra történő szállítás, szortírozás. A katonai jelenlét az egészségügyi dolgozók leterheltségét csökkenti, olyan feladatokban, amelyek egészségügyi szakképesítés nélkül is elláthatók.

11.30.logisztikusjaror

A logisztikus katonák a koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében meghozott szabályok betartásának ellenőrzésében is részt vesznek: Budapest hét kerületében látnak el járőrszolgálatot, a rendőri erőket segítve.

Dolányi Sándor ezredes, az MH Anyagellátó Raktárbázis parancsnoka rövid látogatást tett a mátyásföldi járőröknél, akiktől a megszokott magas színvonalú feladatvégrehajtást kérte.

11.30.logisztikus_jaror
Kapcsolódó cikkek