Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

M1 HadERŐ: szelfi a magasban!

Szöveg: Burillák Marcell |  2024. február 26. 15:39

Magyar hadnagy a NATO vadászpilóta-csúcsképzésén; betekintés a Magyar Honvédség speciális laboratóriumába és Farkas Bertalan nyugállományú dandártábornok, az első magyar űrhajós visszaemlékezése: február 27-én, kedden 11.33 perctől ismét „HadERŐ – Hazámat szolgálom!” katonai magazinműsor az M1-en.

Gripen_21

Simó Bence hadnagy jelenleg Svédországban tanul, mégpedig azért, hogy hamarosan Kecskeméten manőverezhessen a Gripen-vadászgépekkel. A pilóta-jelölt elmondta, milyen romantikus esemény hatására született meg gyerekkori álma, amit beteljesítve Kanadába, a világ vadászpilóta-csúcsképzésére is eljutott. Az adásban beszél tanulmányairól, a repülés legfontosabb szabályairól, valamint arról a szelfiről is, amit a felhők között lőtt magáról.

Exkluzív tartalom a Magyar Honvédség mérgező harcianyagokat vizsgáló laborja: a kamerák betekintést engednek az atom-, biológiai- és vegyi katasztrófa kezelésére egyaránt felkészült; nehézfémek, robbanóanyagok és drogok azonosítására kivétel nélkül szakosodott műhely életébe.

A legfrissebb adásból kiderül, milyen a honvédség felvételi folyamata: nyomon követhetünk két jelentkezőt, akik számára a toborzók igyekeznek megtalálni adottságaiknak és vágyaiknak legmegfelelőbb beosztást.

Végül, de nem utolsó sorban pedig Farkas Bertalan nyugállományú dandártábornok, az első magyar űrhajós elmeséli milyen technikai problémájuk akadt a földet érés előtt, majd megmutatja mit írt a sikeres landolás után arra az apró leszálló egységre, amiben ketten kuporogtak társával…

Ne feledjék! Minden kedden délelőtt „HadERŐ – Hazámat szolgálom!” az M1-en! Tartsanak velünk!