Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyar fejlesztésű rádiórelét teszteltek

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Révész Csaba |  2021. május 26. 7:16

Nagyrészt hazai gyártmányú az az RR1/G (P) típusú rádiórelé állomás, amelyet az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred híradózászlóalja tesztelt a Defender Europe 21 nemzetközi gyakorlatsorozat támogatása érdekében Veszprém-Újmajorban.

rádiórelé_mh43 (2)
rádiórelé_mh43 (3)

A berendezés rádiórelé egységét a Magyar Honvédség megrendelésére gyártotta le a magyar fejlesztő, míg két másik hazai vállalat az informatikai és mikrohullámú berendezéseket biztosította. A konténert és a felépítményt szintén hazai vállalatok készítették.

Az új, magyar fejlesztésű rádiórelében teljes mértékben kiegészíti egymást a híradó és az informatikai szakterület. Az állomás minden szempontból képes az átvitelt biztosítani az informatikai és híradóvonalak részére a stacioner állomások, valamint a tábori eszköz között.

A május 11-től június közepéig tartó nemzetközi gyakorlaton ezzel az új infokommunikációs technológiával rendelkező eszközzel biztosítják az informatikai hálózat zavartalan működését. A Rába tehergépjárműre épített állomás biztosítja az átviteli utat a gyakorlatozó katonák számára egy közeli, Vilmapusztán található ellenállomáson keresztül.

rádiórelé_mh43 (1)