Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyar rendőrkommandós nyert a különleges egységek versenyén

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. november 14. 7:22

Magyar kommandós, a paksi Farsang János nyerte meg az egyéni versenyt Orlandóban, a különlegesen képzett rendőri egységek világbajnokságán; a szintén paksi Neutron csapata összetettben harmadik lett – tájékoztatta az MTI-t az Egyesült Államokból a csapat egyik tagja.

Járai Antal törzszászlós beszámolt róla, hogy a Neutron, azaz a Terrorelhárító Központ IX. Működési Osztálya akadálypályán második helyen végezett, összetettben a dobogó harmadik fokára állhatott fel, és megkapta a legjobb külföldi csapatnak járó trófeát a 28. SWAT Round-Up elnevezésű versenyen, amelyet november 8. és 12. között rendeztek az Egyesült Államokban, Orlandóban.

A csapat tagjai: Járai Antal, Felhősi László, Kemény László, Keresztély György, Benkő Péter, Major István, Dömötör István és Oláh György, vezetője Kiss Attila.

“Teljes sikernek éli meg mindenki, mivel az összetett eredmény az annyira komoly, hogy erről álmodni sem mertünk" – fogalmazott Járai Antal. Még azt is hozzáfűzte, hogy a verseny 28 éves története során csupán négyszer sikerült külföldi csapatnak dobogóra állnia. Egyszer egy svéd csapatnak, illetve a Neutronnak a mostanival együtt háromszor.

Az egyéniben diadalmaskodó 43 éves Farsang János korábban maga is a Neutronnal versenyzett, de már nyugdíjba vonult.

Az orlandói világbajnokságon többször is indult egyéniben, két éve hajszálnyival maradt le a dobogó legfelső fokáról.

Idén 42 versenyző állt rajthoz, egy lövészeti feladatokkal tarkított különleges vizes-mocsaras akadálypályát kellett leküzdeniük.