Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Második világháborús bombát találtak a fővárosban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: Nagy István zászlós |  2022. június 20. 18:28

Második világháborús légibombát találtak egy építkezésen a munkások június 20-án, hétfőn a főváros XIII. kerületében – tájékoztatta az MTI-t az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs tisztje.

20220620-bomba 02

A bombát kedd délelőtt a helyszínen hatástalanítják; a munkálatok idejére a környéket 200 méteres körzetben kiürítik, illetve lezárják – közölte Gajdos Milán hadnagy.

Mint elmondta: a bejelentés egy Kotány utcai építkezésről érkezett. A tűzszerész járőrparancsnok megállapította, hogy egy második világháborús szovjet légibomba bukkant elő a földből élesített orrgyújtó szerkezettel. Azt is megállapították, hogy a bomba csak akkor szállítható biztonságosan, ha a helyszínen hatástalanítják. Erre a tervek szerint kedd délelőtt kerül sor – ismertette a tűzszerész hadnagy.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte, hogy a bombát a Kartács utca 27. szám alatti építkezésen találták, és a hatástalanítás idejére lakosságvédelmi intézkedéseket vezetnek be kedd 7 órától várhatóan 12 óráig. Ez azt jelenti, hogy Angyalföldön lezárják és kiürítik a Lehel út, Gömb utca, Kartács utca és Róbert Károly körút által határolt területet - tartalmazza a közlemény.

20220620-bomba 01
Címkéktűzszerész