Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mécsesgyújtás az Ötvenhatosok Emlékparkjában Szolnokon

Szöveg: MH 86. Szolnok Helikopter Bázis | Fotó: az alakulat felvételei |  2021. november 6. 16:42

November 4-én, a forradalom leverésének nemzeti gyásznapján, az 1956-os forradalom és szabadságharc elfojtásának, a szovjet csapatok egykori bevonulásának 65. évfordulóján országszerte megemlékeznek a forradalom áldozatairól. Szolnokon az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis, a város és a civil szervezetek képviselői csendes mécsesgyújtással rótták le tiszteletüket hősi halottjaink előtt.

Szolnok_mécsesgyújtás (4)

Nem tudni pontosan hány embert végeztek ki a forradalomban való részvételért, de háromszáz körül lehetett a számuk. Tízezrek kerültek börtönbe és internálótáborokba, kétszázezren menekültek nyugatra és százezrek viseltek valamilyen joghátrányt az elkövetkező évtizedekben pusztán azért, mert ők vagy szüleik ki mertek állni a szabadság mellett.

A magyar nép döbbenetes erőről tett tanúbizonyságot, hiszen még akkor is kitartott a szabadságharc mellett, amikor a fegyveres túlerő már felszámolt minden katonai ellenállást.

Tisztelet és megbecsülés illeti mindannyiukat. Ők azok a hősök, akik jó példával utat mutatnak a mindennapok viharaiban.