Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Meggyújtották a negyedik adventi gyertyát is

2022. december 17. 15:31

Mint ahogyan az alábbi összeállításunkból kiderül, az elmúlt napokban a Magyar Honvédség több alakulatánál, katonai szervezeténél is meggyújtották a negyedik adventi gyertyát. (Cikkünk folyamatosan frissül!)

MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred

Az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred Parancsnokságán fellobant a negyedik, egyben utolsó adventi gyertya lángja is. A negyedik gyertya Keresztelő Szent Jánosé, aki utat készített az emberek szívében Jézus számára, tehát ez a szeretet gyertyája.

Szöveg: Gyimóthy Levente, Fotó: Dömsödi Richárd

***

Magyar Honvédség 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred

A meghitt rendezvényen a résztvevőket Horváth József alezredes, katolikus és Székely Attila százados, református tábori lelkész várta. Az alakulat adventi koszorúján a negyedik gyertyalángot Gavlik Péter ezredes, a logisztikai ezred parancsnoka gyújtotta meg.

Szerző és fotó: Tihanyi-Obál Mária főtörzsőrmester

***

MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred

Meggyújtották az adventi koszorún a negyedik, az isteni szeretetet jelképező gyertyát az Irinyi János laktanyában. A gyertyagyújtás alkalmával Sebestyén Tibor törzszászlós, az alakulat vezénylőzászlósa egy, az elmélkedést szolgáló evangéliumi szakaszt olvasott fel.

Szöveg és fotó: Pálfi Flóra hadnagy

***

MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokság

A szentendrei Görgey laktanyában működő négy alakulat parancsnokai és vezénylőzászlósai jelenlétében a negyedik adventi gyertyát Kiss Zoltán alezredes, az MH Szentendrei Helyőrségtámogató Parancsnokság parancsnoka gyújtotta meg. Az utolsó, szeretetet jelképező adventi gyertya fényében Nánai László alezredes, a Protestáns Tábori Püspökség püspökhelyettese János evangéliuma alapján beszélt arról, hogy a szerető Isten képe milyen forradalmi újítást jelentett az ókori hellenisztikus világban - ami kizárólag a Názáreti Jézus életének tükrében születhetett meg -, és miképp képes ez a szeretet ma is hatékonyan gyógyítani világunk sebeit.

Fotó: Dévényi Veronika

Címkékadvent