Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mégis meghátrál Netanjahu?

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. április 26. 14:34

Két jeruzsálemi tisztségviselő azt közölte hétfőn, hogy Izrael befagyasztotta a szent város vitatott keleti szektorában tervezett új építkezések terveit, dacára Benjámin Netanjahu kormányfő ezzel ellentétes korábbi kijelentéseinek. E városrészt a palesztinok majdani államuk fővárosának szánják.

A két illetékes szerint a döntés azután született, hogy Izrael a múlt hónapban feldühítette Washingtont, amikor – épp Joe Biden amerikai alelnök látogatása idején – bejelentett egy nagyszabású építési projektet az arabok lakta Kelet-Jeruzsálemben. E városrészt a palesztinok majdani államuk fővárosának szánják, és azt hangoztatják, hogy nem újítják fel a béketárgyalásokat Izraellel, amíg az ottani építkezések le nem állnak.

Egy városházi tisztségviselő magas szintű jeruzsálemi vezetőkre hivatkozva azt mondta, hogy Netanjahu hivatala szóbeli utasítást adott az építkezések befagyasztására. Egy másik megjegyezte, hogy az a két bizottság, amely azelőtt hetente összeült, hogy áttekintse az építési terveket, Biden látogatása óta alig ülésezett.