Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megkezdődött a felkészülés

Szöveg: Búz Csaba főhadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2021. április 29. 7:29

Éleslövészeteken vettek részt április végén az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái a dóci lőtéren.

éleslövészet_so (1)

A hódmezővásárhelyi 3. Bercsényi Miklós Lövészzászlóalj 1. századának bázisára épülő alegység a szakcsoportos foglalkozásokkal kezdte meg a felkészülést az idei Brave Warrior 2021 elnevezésű gyakorlatra. Először, az elméleti képzések során - az új fegyverekre való áttérés miatt - az állomány biztonságos fegyverkezelésére került a hangsúlyt, ezt követően éleslövészetet tartottak, ahol a megszerzett elméleti tudás gyakorlatba történő átvitele volt a cél.

Kövesi Dávid főhadnagy, a felkészülő század parancsnoka elmondta: az egyéni lövészetek során először mindenki beszabályozta a Bren-2 gépkarabélyát, majd a fegyverkezelési ismeretek elmélyítése érdekében végrehajtotta a kötelező lőgyakorlatokat.

éleslövészet_so (14)

A szakcsoportos lövészeteken az alegységhez tartozó géppuskások, illetve a harcjárművek toronylövészei is részt vettek. „A század katonái a fegyverkezelési ismereteket teljes mértékben elsajátították, amit a lövészeti eredmények is bizonyítanak” – hangsúlyozta a főhadnagy.

A kiképzés a rajok összekovácsolásával folytatódik, ennek során már a harcjárművek bevonásával gyakorolják majd a raj szintű feladatokat.