Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megkezdődött az őszi kiképzési szezon

Szöveg: MH ARB |  2020. október 14. 18:42

Az MH Anyagellátó Raktárbázis budapesti és hetényegyházi bázisparancsnokságainál megkezdődött a kiképzési időszak. A tavaszi „Acélkocka” után ősztől a központi logisztikai szakkiképzések kerülnek a középpontba.

20201013-ARB-oszi-kikepzesek (2)

A sorozat szeptemberben az üzemanyag raktárvezetők és raktárosok többhetes képzésével kezdődött. Az oktatás során a résztvevők az üzemanyagbázis területén ismerték meg a honvédség üzemanyag-ellátási rendjét, valamint az anyagellátással, az üzemanyag feltöltéssel, a kiszolgálással, a tárolással, a raktározással, az elszámolással, a nyilvántartással, a technikai eszközök karbantartásával és egyéb szakfeladatokkal kapcsolatos teendőket. A szakmai ismeretek mellett kiemelt hangsúlyt kapott a tűz-, környezet-, munka- és balesetvédelem.

20201013-ARB-oszi-kikepzesek (1)

A kiképzési időszak a Lehel úti bázison élelmezési raktáros és raktárvezető kiképzéssel folytatódott. A résztvevők a raktározási tevékenységekről, a raktárosi feladatokról, az élelmezési szakanyagok bemutatásáról, a pénzkeret-gazdálkodás és az ellenőrzések rendjéről, a munkavégzéshez szükséges okmányrendszerekről és ezek gyakorlatban történő alkalmazásáról hallgattak meg előadásokat, valamint betekintést nyerhettek az aLOGIR rendszer felépítésébe és a központi raktár tervezett működésébe is. A szakmai aktualitások mellett a HACCP-vel és a COVID-19 járvánnyal összefüggő, betartandó rendszabályok is kiemelt szerepet kaptak az előadások során.

20201013-ARB-oszi-kikepzesek (3)

A központi páncélos és gépjármű-technikai raktárosi szakkiképzést a mátyásföldi objektumban Dolányi Sándor ezredes, az alakulat parancsnoka nyitotta meg. A szakkiképzés célja volt megismertetni a raktárosokat a páncélos és gépjármű-technikai szakanyagokkal, a tárolással, a nyilvántartással, az átadás-átvétel szabályaival, a szállítás előírásaival és okmányaival, az igénylés, a felhasználás és az elszámolás rendjével, a szolgáltatási feladatok rendjével, valamint a páncélos és gépjármű-technikai szakanyagokkal kapcsolatos egyéb feladatok szabályaival.

A három napos program része volt továbbá a raktározási alapismeretek, általános raktári anyagkezelés, káreljárás és leltári felelősség. A tápiószecsői bázison az állomány az anyag- és eszközellátás rendjével, mozgásbizonylatok típusaival (az okmány útjával, vezetésével és megőrzésével), valamint a szakági nyilvántartással ismerkedett meg.