Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megkezdődtek az Országos Haditorna Verseny megyei döntői

Szöveg: Antal Ferenc | Fotó: archív |  2020. szeptember 30. 14:05

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség a 2020/2021-es tanévben ismét megrendezi az Országos Haditorna Versenyt, amelynek célja a honvédelmi nevelés, valamint a Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítése a fiatalok körében.

A versenysorozat minden év szeptember-október hónapban kezdődik a megyei fordulókkal, amelyeket az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság megyei irodái hajtanak végre.

Az Országos Haditorna Verseny tulajdonképpen a honvédelmi nevelés egyik eszköze, ahol a fiatalok érzelmi, szellemi és fizikai szinten, játékos formában készülhetnek fel a haza védelmére – fogalmazott a honvedelem.hu kérdésére Almási László alezredes, a HM Oktatási, Tudományszervező és Kulturális Főosztály, Honvédelmi Nevelési és Ifjúságstratégiai Osztály osztályvezetője, hozzátéve: minden magyar állampolgár feladata a haza védelme.

20200930-orszagos-haditorna-verseny 02

Az alezredes hangsúlyozta: a Honvédelmi Minisztérium azzal is támogatja a honvédelmi nevelést, hogy az Országos Haditorna Versenyt minden középiskola számára elérhetővé tette. A versenykiírásban szereplő feladatokkal, valamint a versenyszámokkal kapcsolatban a középiskolák a megyei toborzóirodáktól kaphatnak tájékoztatást, de a www.kadetprogram.hu honlap is hasznos információkkal szolgálhat számukra.

Egy fiatal számára az is izgalmassá teheti a versenyt, hogy megismerheti saját fizikai határait, valamint egy csapat tagjaként megmérettetheti magát olyan versenyszámokban, mint a fegyveres váltófutás, a légpuska-lövészet, a kézigránát-célbadobás, a mátrixfutás, az elsősegély-nyújtási ismeretek, a figyelési és távbecslési feladatok teljesítése, valamint akadálypálya leküzdése – mondta Almási alezredes, aki elárulta azt is, hogy a meglévő alapfeladatok mellett a megyék saját hagyományaikat követve extra feladatokkal is színesíthetik a versenyszámokat.

20200930-orszagos-haditorna-verseny 01

Az országos döntő 2021 áprilisában várható, amelyen a megyei versenyek győztes csapatai vehetnek részt.

Címkékhaditorna