Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

haditorna

OHT Pest megyei döntő  (11)

„Az élmény a fontos, nem a győzelem!”

2022. október 21. 7:18

Idén is az MH Altiszti Akadémián rendezték meg az Országos Haditorna Verseny Pest megyei döntőjét, október 20-án, csütörtökön. A megmérettetésen résztvevő csaknem félszáz diákot Tarnai Richárd, Pest megyei főispán, Gyenge Emil alezredes, a Pest megyei védelmi bizottság elnöke és Kürti Viktor alezredes, az MH Szentendrei Helyőrségtámogató Parancsnokság törzsfőnöke köszöntötte.

komárom_erő (13)

Erő(d)próba Komáromban

2022. október 7. 13:07

Az Országos Haditorna Verseny részeként idén is megrendezték Monostori Erő(d) Próba elnevezéssel a honvédelmi ifjúsági versenyt, szeptember 28-án, a komáromi Monostori Erődben. A megmérettetésre 22 Komárom-Esztergom megyei általános- és középiskolás csapat nevezett.

29

Szeged vitte a pálmát

2022. október 6. 12:37

A Szegedi Szakképzés Centrum Csonka János Technikumának I. csapata nyerte az Országos Haditornaverseny Csongrád-Csanád megyei döntőjét Szentesen. A második és a harmadik helyen is a megyeszékhely középiskoláinak tanulói végeztek.

vp torna index

Haditorna megyei döntő Veszprémben

2022. október 5. 19:47

Az Országos Haditorna Verseny megyei döntőjét rendezték meg Veszprémben, október 5-én, szerdán. A versenyen tizenöt középiskolai csapat küzdött azért, hogy dobogóra állhasson, és ezzel meghívást nyerjen az országos versenyre.

Szolnok_haditorna_győztesek (nyitó)

Szolnokra látogattak a haditorna győztesei

2022. április 29. 18:05

A megérdemelt serlegek és érmek mellett különdíjként egy H145M típusú katonai helikopterrel repülhettek a 6. Országos Haditorna Verseny első helyezettjei.

Szolnok_Országos_Haditorna_Verseny_felkészülés (3)

Szolnokon is készülnek az Országos Haditorna Versenyre

2022. április 10. 11:24

Az Országos Haditorna Versenyt már több éve rendezi meg a Magyar Honvédség a hazafias és honvédelmi nevelés részeként. A megyei fordulókat a tanév első felében, októberben tartották, az országos döntőre április 11-14. között tartják Balatonakarattyán.

IMG_3747

Monostori Erő(d) Próba

2021. október 5. 13:44

Az Országos Haditorna Verseny részeként, Monostori Erő(d) Próba elnevezéssel rendeztek honvédelmi ifjúsági versenyt szeptember 30-án a Komárom-Esztergom megyei általános- és középiskolák diákjai számára Komáromban, a Monostori Erődben. A megmérettetésen 25 csapat vett részt.

Nemzetközi Kadétkupa és az Országos Haditorna Verseny döntője KLAC0492

Katonás győzelmek

2021. július 15. 16:12

Hét versenyszám, nagy küzdelem és példás csapatszellem: ez jellemezte a július 14-én, szerdán befejeződött Országos Haditorna Versenyt és a Nemzetközi Kadét Kupát. Utóbbit idén először rendezték meg, a nyolc résztvevő csapat közül végül Románia válogatottja állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Az Országos Haditorna Verseny feladatait - többek között a fegyveres váltófutást, az elsősegélynyújtást és a lézerpuskás lövő-futó számot - a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium csapata teljesítette a legügyesebben, így idén ők győztek.

Haditorna (1)

Kettős sportverseny

2021. július 12. 21:58

„A sport és a honvédség szorosan összefügg egymással, hiszen a katonaélet folyamatos fizikai aktivitást kíván” – mondta Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára Balatonakarattyán, július 12-én, hétfőn.

haditorna_fannyjav (2)

Kihozták magukból a maximumot

2020. október 16. 18:59

Az idei évben is nagy sikerrel zajlottak le az Országos Haditorna Verseny Vas, Veszprém és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei selejtezői. Az elmúlt évekhez hasonlóan most is nagy volt az érdeklődés a megmérettetés iránt a három megyében. Szabolcsban a Vasvári Pál Gimnázium, Veszprémben a Balatonfüredi Szent Benedek Középiskola, Vas megyében pedig, a Premontrei Gimnázium csapata diadalmaskodott, így jövőre ők vehetnek részt az országos döntőn. (Képgaléria.)