Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

haditorna

Szolnok_haditorna_győztesek (nyitó)

Szolnokra látogattak a haditorna győztesei

2022. április 29. 18:05

A megérdemelt serlegek és érmek mellett különdíjként egy H145M típusú katonai helikopterrel repülhettek a 6. Országos Haditorna Verseny első helyezettjei.

Szolnok_Országos_Haditorna_Verseny_felkészülés (3)

Szolnokon is készülnek az Országos Haditorna Versenyre

2022. április 10. 11:24

Az Országos Haditorna Versenyt már több éve rendezi meg a Magyar Honvédség a hazafias és honvédelmi nevelés részeként. A megyei fordulókat a tanév első felében, októberben tartották, az országos döntőre április 11-14. között tartják Balatonakarattyán.

IMG_3747

Monostori Erő(d) Próba

2021. október 5. 13:44

Az Országos Haditorna Verseny részeként, Monostori Erő(d) Próba elnevezéssel rendeztek honvédelmi ifjúsági versenyt szeptember 30-án a Komárom-Esztergom megyei általános- és középiskolák diákjai számára Komáromban, a Monostori Erődben. A megmérettetésen 25 csapat vett részt.

Nemzetközi Kadétkupa és az Országos Haditorna Verseny döntője KLAC0492

Katonás győzelmek

2021. július 15. 16:12

Hét versenyszám, nagy küzdelem és példás csapatszellem: ez jellemezte a július 14-én, szerdán befejeződött Országos Haditorna Versenyt és a Nemzetközi Kadét Kupát. Utóbbit idén először rendezték meg, a nyolc résztvevő csapat közül végül Románia válogatottja állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Az Országos Haditorna Verseny feladatait - többek között a fegyveres váltófutást, az elsősegélynyújtást és a lézerpuskás lövő-futó számot - a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium csapata teljesítette a legügyesebben, így idén ők győztek.

Haditorna (1)

Kettős sportverseny

2021. július 12. 21:58

„A sport és a honvédség szorosan összefügg egymással, hiszen a katonaélet folyamatos fizikai aktivitást kíván” – mondta Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára Balatonakarattyán, július 12-én, hétfőn.

haditorna_fannyjav (2)

Kihozták magukból a maximumot

2020. október 16. 18:59

Az idei évben is nagy sikerrel zajlottak le az Országos Haditorna Verseny Vas, Veszprém és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei selejtezői. Az elmúlt évekhez hasonlóan most is nagy volt az érdeklődés a megmérettetés iránt a három megyében. Szabolcsban a Vasvári Pál Gimnázium, Veszprémben a Balatonfüredi Szent Benedek Középiskola, Vas megyében pedig, a Premontrei Gimnázium csapata diadalmaskodott, így jövőre ők vehetnek részt az országos döntőn. (Képgaléria.)

Haditorna_kiknyp (2)

Somogy megyében is megmérkőztek a középiskolások

2020. október 12. 8:26

Összesen kilenc csapat mérte össze erejét az Országos Haditorna Verseny Somogy megyei döntőjében. A forduló győztese a „Szőcsény” csapat lett, így jövőre ők vehetnek részt az országos döntőn. (Képgaléria.)

haditorna_fanny (8)

Idén sem maradtak haditorna verseny nélkül a középiskolások

2020. október 7. 15:13

A járványügyi szabályok betartásával a 2020/2021-es tanévben is megrendezi az Országos Haditorna Versenyt a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség. A megyei fordulók lebonyolításáért az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) irodái felelnek. Békés és Bács-Kiskun megyéből egyaránt tizenhárom csapat vágott neki a küzdelemnek: a békés megyei vetélkedő győztese a Mezőhegyesi Technikum „Mezőhegyesi Fiúk” csapata lett, míg Bács-Kiskun megyéből a kiskunhalasi dékánisok a képzeletbeli dobogó felső fokára állhattak fel. Az országos döntő 2021 áprilisában várható, amelyen a megyei versenyek győztes csapatai vehetnek részt. (Képgaléria.)

20200930-orszagos-haditorna-verseny 01

Megkezdődtek az Országos Haditorna Verseny megyei döntői

2020. szeptember 30. 14:05

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség a 2020/2021-es tanévben ismét megrendezi az Országos Haditorna Versenyt, amelynek célja a honvédelmi nevelés, valamint a Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítése a fiatalok körében.

20200925-erodproba 02

Idén is volt Monostori Erő(d) Próba

2020. szeptember 26. 18:03

Az Országos Haditorna Verseny részeként, Monostori Erő(d) Próba elnevezéssel rendeztek honvédelmi ifjúsági versenyt a napokban a Komárom-Esztergom megyei általános- és középiskolák diákjai számára Komáromban, a Monostori Erődben. A megmérettetésen 16 csapat vett részt.