Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Haditorna Borsodban

Szöveg: Guczi Emese őrmester | Fotó: a szerző felvételei |  2023. október 15. 7:59

Az Országos Haditorna Verseny Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei fordulóját október 12-én rendezték meg Miskolcon.

DSC_0284

A rendezvényt, amelynek a lebonyolításában az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 4. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda és az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 10. Területvédelmi Zászlóalj katonái is közreműködtek, Csoma Gábor százados, megbízott irodavezető nyitotta meg. A vármegyéből huszonhárom középiskola indított négyfős csapatokat. Az elméleti, ügyességi és erőnléti feladatokra épülő verseny tájékozódási mátrix, távbecslés, gránátdobás, lézeres lövészet, akadálypálya, elsősegélynyújtás és 4x400 méteres váltófutásból állt.

A 9-12. évfolyamos diákok erejükön felül teljesítettek. A kiváló versenyszellemet mi sem bizonyítja jobban, minthogy az eredmények során több holtverseny is kialakult. Az első helyezést a szerencsi Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikum csapata nyerte el. A Honvéd Kadét Programhoz tartozó iskola csapatát – a testnevelő tanárukon kívül – Nagy László zászlós honvédelmi nevelési referens készítette fel, akit büszkeséggel töltött el csapatának győzelme.

A kadétok oklevelekkel, érmekkel és különböző ajándékokkal térhettek haza bízva abban, hogy az országos versenyen is hasonló sikerrel fognak szerepelni.