Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Verseny a döntőért

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Kormány Gábor |  2023. október 13. 7:33

Huszonegy csapat nyolcvannégy versenyzője küzdött meg egymással az Országos Haditorna Verseny Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei fordulójában az MH Kiss József 86. Helikopterdandár sportpályáján, október 11-én.

KG_20231011_szolnok_orszagos_haditorna_008

A középiskolás csapatoknak a tereptan, akadálypálya, légfegyveres lövészet, kézigránát-dobás, mátrix- és váltófutás feladatok mellett számot kellett adniuk honvédelmi ismereteikről, valamint az elsősegélynyújtás terén szerzett gyakorlati tudásukról is.

„A térségben már öt éve látjuk, hogy milyen fontos kérdés a társadalom és a honvédelem ügye. Szolnok mindig is katonaváros volt, ezért kiemelt eseménynek számítanak a honvédelmi gyerektáborok, iskolai és kadétversenyek. Külön öröm, hogy ilyen szép számban, huszonegy csapat képviseli magát a versenyen és bízunk benne, hogy közülük többen a katonai pályát választják” – hangsúlyozta dr. Berkó Attila, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal főispánja.

KG_20231011_szolnok_orszagos_haditorna_003

Simon Zsolt ezredes, a helikopterdandár parancsnokhelyettese kiemelte: a középiskolások versenye kiváló alkalom arra, hogy erősítsék a civil és katonatársadalom közötti kapcsolatot, hiszen ezen a versenyen nemcsak kadétok indulnak, a vármegye bármely középiskolája nevezhetett. A versenyzők figyelmét felhívta arra, hogy ebben a katonás környezetben keményen kell küzdenie azoknak, akik tavasszal az országos döntőben szeretnének versenyezni.

Szécsi Gergő, a Szolnoki Honvéd Kollégium versenyzője a verseny előtt úgy fogalmazott: „elég időt szántunk a felkészülésre, ezért jó esélyeink vannak a dobogóra, de remélhetőleg a győzelemre is. A csapatnak legjobban a mátrix-futás megy, a váltófutásban szerintem kell még fejlődnünk.”

Az országos döntőbe jutott győztes csapat tagjai a többi vármegye fiataljaival mérhetik össze majd tudásukat jövő tavasszal, ahol kiderül, hogy ki lesz a verseny országos bajnoka.