Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kormány Gábor

EAP_eskü_index

A haza védelmének legfőbb értéke maga az ember

2023. március 23. 18:28

Száztizenegy, a negyedik Egységes Alapkiképzési Programban részt vevő katona tett nyilvános esküt Nagykanizsán, március 23-án, csütörtökön. Az eseményen részt vett Gion Gábor, a Honvédelmi Minisztérium védelmi stratégiáért és humánpolitikáért felelős államtitkára és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke is.

Kőszeg_index

A fehér bevonat rejtélye

2023. március 23. 15:00

Rendhagyó feladatban segédkezett az MH Egészségügyi Központ (MH EK) Járványvédelmi és Tudományos Kutató Intézet három munkatársa, akik többszáz éve érintetlen kripták levegőjének bakteriológiai célú mintavételét és vizsgálatát hajtották végre a felújítás alatt álló kőszegi Szent Jakab-templomban tartott régészeti ásatáson, március 21-én.

20230322_KG_csor_vegyvedelmikikepzes_009

Mentesítés után vissza a harcmezőre

2023. március 23. 7:19

A bakancs alatt mállik, porzik a bakonyi felszín. Próbálunk óvatosan poroszkálni a cserjék között, már-már tisztelettudóan, mert itt, a „tiszta térfélen” komoly precizitással zajlanak az előkészületek a szennyezett oldalról érkezők fogadására. Összhang, rend, hatékonyság – a vegyivédelmi katonák csendben, fegyelmezetten serénykednek.

Várgesztes_nyitó

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: a Magyar Honvédség mindig emlékezni fog hősi halottaira

2023. március 16. 15:29

A Magyar Honvédség mindig emlékezni fog hősi halottaira – mondta a honvédelmi miniszter március 16-án, csütörtökön Várgesztesen, ahol megkoszorúzta a második világháború idején a Vértesben elesett honvédek sírját.

zászlófelvonás_index

A szabadság ünnepe: felvonták a nemzeti lobogót

2023. március 15. 12:42

Katonai tiszteletadás mellett, Novák Katalin köztársasági elnök, Kövér László, az Országgyűlés elnöke és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke jelenlétében vonták fel hazánk nemzeti lobogóját március 15-én, az Országház előtt.

központi_index

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: az ősi magyar nemzet alkotóereje minden helyzetben építkezni akar

2023. március 14. 20:26

„175 évvel ezelőtt Mészáros Lázár honvédelmi miniszter felállította a Magyar Honvédséget. Egy, akkor a magyar politikai nemzetre igen jellemző jogszerűségi igény alapján, az alkotmányosság útján” – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter nemzeti ünnepünk, március 15-e, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc, illetve a 175 éves Magyar Honvédség évfordulója alkalmából megrendezett tárca szintű központi ünnepségen, március 14-én, kedden, Budapesten, a Bálnában.

20230313_KG_kaposvaroksz_006_nyito

Bevonulás Kaposváron, Nagykanizsán és Pécsett

2023. március 14. 17:05

Csaknem ötvenen vonultak be március 13-án, hétfőn, az MH 5. Területvédelmi Ezred három kaposvári, nagykanizsai és pécsi zászlóaljaihoz. A leendő szerződéses legénységi állományú katonákkal egy időben az Önkéntes Katonai Szolgálatra (ÖKSZ) jelentkezők is az egységes alapkiképzési programot teljesítik az elkövetkező hetekben.

Nagy_Péter

175: futás helyett súlyemeléssel

2023. március 8. 11:11

Dr. Nagy Péter, az MH Sportszázad szakaszvezetője 175 kilogramm kinyomásával tisztelgett az idén 175 éves Magyar Honvédség előtt. Az olimpikon sportolóval a súlyemelésről, katonai szolgálatáról és a kihívás fontosságról beszélgettünk.

futás_index

175 év, 175 kilométer

2023. március 7. 17:28

Idén 175 éves a Magyar Honvédség, amely a jeles évforduló alkalmából izgalmas kihívást hívott életre mindazok számára, akik április 7-éig – Mészáros Lázár hadügyminiszterré kinevezésének évfordulójáig – vállalják, hogy egyénileg vagy csapatban lefutnak 175 kilométert. E kihívás alkalmából állt rajthoz Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke március 7-én, a margitszigeti futókör kezdőpontján.

hvk_megalakulo_cover

Megalakult a Honvéd Vezérkar Információvédelmi Iroda

2023. március 2. 14:16

A Honvéd Vezérkar főnökének döntése értelmében március 1-jén létrejött a Honvéd Vezérkar információvédelmi tevékenységének stratégiai szintű önálló szervezeti egysége, a Honvéd Vezérkar (HVK) Információvédelmi Iroda.