Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Úton a döntő felé

Szöveg: Bányász Eszter | Fotó: Szováthy Kinga |  2023. október 4. 19:17

Nyolc feladatot kellett leküzdeniük azoknak a középiskolásokból álló csapatoknak, akik részt vettek az Országos Haditorna Verseny Veszprém vármegyei fordulóján, a veszprémi helyőrség sportpályáján, október 4-én.

Orszagos_Haditorna_Verseny_Veszprem_20231004_20 copy

Idén tizenhárom iskola csapata, azaz ötvenkét fő mérte össze tudását a döntőbe jutásért. A feladatok között szerepelt mátrix- és fegyveres váltófutás, kézigránátdobás, lézerlövészet, illetve a sokak számára legnagyobb kihívást jelentő akadálypálya is. Emellett a fiataloknak számot kellett adniuk honvédelmi és térképészeti ismereteikről, valamint az elsősegélynyújtás terén szerzett gyakorlati tudásukról is.

Soós Gyula alezredes, a veszprémi Hadkiegészítő és Toborzó Központ parancsnoka, a vármegyei forduló egyik főszervezője hangsúlyozta: amióta toborzással foglalkozik – azaz 24 éve – mindig is részese volt a különböző ifjúsági versenyek lebonyolításának. Szerinte ezek jelentik a legjobb alkalmat a fiatalokkal való jó kapcsolat kialakítására, továbbá lehetőséget nyújtanak arra, hogy a diákok testközelből tekintsenek be a katonaélet mindennapjaiba.

Hozzátette: a résztvevők egyre motiváltabbak, hiszen vannak, akik már több éve ugyanazzal a csapattal érkeznek a versenyre. Tapasztalatai szerint a diákokon túl a felkészítő tanárok, de még az iskolák igazgatói is azért szurkolnak, hogy minél jobb eredmények szülessenek.