Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megkezdték munkájukat az alakulat új katonái

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Révész Csaba |  2021. augusztus 31. 7:19

Szerteágazó feladatrendszerrel bíró katonai szervezethez került az a három új tiszt és egy altiszt, akik augusztus végén beillesztő foglalkozásokon vettek részt a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél.

20210828-MH43-palyakezdok 02

A katonákat Vokla János ezredes, az alakulat parancsnoka köszöntötte első munkanapjukon. Mint aláhúzta: fontos, hogy az új kollégák megfelelő munkakapcsolatot alakítsanak ki a katonákkal és a honvédelmi alkalmazottakkal egyaránt. Hozzátette: kiemelt helyőrségként fontos szerep hárul Székesfehérvárra, valamint az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezredre is, hiszen a Magyar Honvédség vezetésének eltökélt célja, hogy Székesfehérvár hazánk katonafővárosa legyen.

Ennek érdekében több társadalmi rendezvényen az alakulat is markánsabban vesz majd részt, azért, hogy közelebb hozzák a társadalmat a katonai szervezetekkel. Ennek kivitelezésében, végrehajtásában kérte a parancsnok a pályakezdők segítségét. Emellett várja az együttműködésükat az Árpád Szakképző Centrummal közösen szervezett kadétképzésben is – akár oktatóként is.

20210828-MH43-palyakezdok 01

Vokla János ezredes felhívta a pályakezdők figyelmét arra is, hogy mostantól „élesben” kell dolgozniuk és felavatott tisztként, valamint altisztként meg kell felelniük esküjüknek.

A parancsnok hangsúlyozta: bízik abban, hogy valamennyien megtalálják számításukat az alakulatnál, valamint a Magyar Honvédség nagy családjában. Jelezte azt is, hogy a pályakezdők bármikor bizalommal fordulhatnak hozzá.

20210828-MH43-palyakezdok 03

Az új tisztek közül Horváth Erika Enikő hadnagy a Híradózászlóaljhoz, Boczor Szabolcs hadnagy a Dunántúli Híradó és Informatikai Főnökséghez, Csernák Martin hadnagy a Gazdálkodás Támogató és Pénzügyi Ellátó Referatúrára kerül, míg Madár Zsolt őrmester a Helyőrségtámogató Parancsnokság állományát erősíti majd.