Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megkoszorúzták a magyar ellátó katonák emléktábláját

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Rácz Tünde |  2022. december 1. 21:14

A logisztikusok napja alkalmából megkoszorúzták az MH Anyagellátó Raktárbázis parancsnoki épülete előtt álló magyar ellátó katonák emléktábláját, december 1-jén, csütörtökön. Az ünnepségen részt vett Schmidt Zoltán vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnokának gazdálkodási helyettese.

RT1_4734

A logisztikusok napja alkalmából tartott rendezvénysorozatnak minden évben fontos eleme a magyar ellátó katonák emléktáblájának megkoszorúzása. A december 1-jei koszorúzáson Kovács Attila ezredes, a Magyar Honvédség Parancsnoksága (MHP) Logisztikai Csoportfőnökség csoportfőnöke elmondta: az emléktábla története jól tükrözi, hogy az elmúlt években a honvédségen belül mennyi átszervezésre került sor, ugyanis a táblát 1996-ban avatták fel, de jelenlegi helyén csak 2012 óta áll, előtte két objektum falán díszelgett.

Harminchárom éve, 1989. december 1-én jött létre az Anyagi-Technikai Főcsoportfőnökség. Erre az évfordulóra emlékeznek minden évben – az ellátó katonák munkája azonban sokkal korábban, a hadsereg megalakulásával egyidőben kezdődött. Ezen a napon nemcsak az 1989 óta szolgáló katonákra emlékeznek, hanem azokra a névtelen elődökre is, akik a honvédségen belül az anyagellátó feladatkörben dolgoztak – emelte ki beszédében az ezredes.

RT1_4881

„Az ellátók feladata bár nem látványos, de nélkülözhetetlen, hiszen az ő munkájuk határozza meg egy hadsereg létszámbeli és műveleti korlátait” - fogalmazott az ezredes, hozzátéve: a világháborúkban megnövekedett katonai létszám volt az oka annak, hogy az ellátó rendszereket megreformálták, ezáltal nagyobb anyagi forrást és felszerelést biztosítottak számukra, ezzel egyidejűleg megnövelték létszámukat is.

Az emlékművet mások mellett megkoszorúzta Schmidt Zoltán vezérőrnagy, Kaposvári László vezérőrnagy, az MHP törzsfőnökének támogató helyettese, Kovács Attila ezredes, valamint dr. Keszthelyi Gyula nyugállományú dandártábornok, a Magyar Katonai Logisztikai Egyesület elnöke.

Címkéklogisztika