Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megnövekedett katonai járműforgalom várható

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium | Fotó: archív felvétel |  2022. augusztus 16. 16:34

Megnövekedett katonai járműforgalom várható augusztus 17-22. között az ország több pontján.

A Magyar Honvédség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy katonai menetoszlopokra kell számítani:

  • augusztus 17-én és 18-án 19.00 óra és 22.00 óra között a Hegyeshalom határátkelőhely - M1-es autópálya, 67-es számú kihajtó (Tata) - 1-es számú főút - Tata, Klapka György Laktanya,
  • augusztus 19-én 07.30 óra és augusztus 20. 02.00 óra között a Tata, Klapka György Laktanya - M1-es autópálya - M0-ás autópálya - M3-as autópálya bevezető szakasz - Budapest, Városliget,
  • augusztus 21-én 21.00 óra és augusztus 22-én 04.00 óra között a Budapest Városliget - M3-as autópálya bevezető szakasz - M0-s autópálya - M1-es autópálya - Tata, Klapka György laktanya útvonalon.

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy az említett útvonalon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai szállítmányokat, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvoj hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. A járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják, a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű.

Kérjük, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

 

archív_közlekedés_jpeg

A Honvédelmi Minisztérium közleménye

Címkékközlekedés