Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megöltek hat rendfenntartót Kolumbiában

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. augusztus 1. 8:57

Megöltek öt rendőrt és egy katonát Kolumbia déli részén, feltehetően a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) szélsőbaloldali gerillaszervezet támadásában – közölte Álvaro Uribe távozó elnök helyi idő szerint szombaton.

A rendőröket és a katonát akkor lőtték le, amikor Bogotától mintegy 700 kilométerre délre csónakokat ellenőriztek egy folyón.

Uribe a Bogotától közel 500 kilométerre délre található Neiva városában mondott beszédében értetlenségének adott a támadás miatt, mondván: a gerillák békekötési szándékukat hangoztatják és ezzel az újságok címlapjára kerülnek, mégis megölnek hat rendfenntartót.

Uribe arra utalt, hogy a FARC vezetője, Alfonso Cano a minap párbeszédet javasolt Juan Manuel Santos megválasztott kolumbiai elnöknek.
A hivatalából augusztus 7-én távozó Uribe nyolcéves elnöksége alatt mindig is a kemény kéz politikáját támogatta a gerillákkal szemben, nem volt hajlandó tárgyalni velük.

Angelino Garzón megválasztott alelnök szombaton viszont közölte, a következő kormány készen áll majd a tárgyalásokra, ha a FARC lemond az erőszakról.