Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megsérült egy magyar katona Afganisztánban

2007. október 8. 12:12

Hámsérüléseket szenvedett egy katona, amikor magyar idő szerint csütörtökön késő délután robbanószerkezet lépett működésbe a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport egyik konvoja mellett Afganisztánban.

2007. október 04-én magyar idő szerint a késő délelőtti órákban az Afganisztánban állomásozó Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport egyik konvoja mellett feladatvégrehajtás közben robbanószerkezet lépett működésbe. A robbanószerkezetet az út mellett helyezték el, és a konvoj elhaladásakor robbant fel. A robbanás következtében az egyik katona hámsérülést szenvedett, az élen haladó páncélozott gépjárműben kisebb anyagi kár keletkezett.

A katonát a táborba visszaérve az újjáépítési csoport egészségügyi szolgálata ellátta, hozzátartozóit az esetről a Magyar Honvédség tájékoztatta.

A katona sérülései lehetővé teszik, hogy külszolgálatát tovább folytassa Afganisztánban. A támadást követően a katonák biztosították a helyszínt és az újjáépítési csoport állományából kijelölt bizottság az afgán rendőrséggel és a helyi szervekkel együttműködésben megkezdte az eset kivizsgálását. A vizsgálat jelenleg is tart, az eddigi információk alapján nem állapítható meg, hogy a támadás célzottan a magyar konvoj ellen irányult volna.