Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megtalálták az eltűnt gyermeket Tatán

Szöveg: Földházi Enikő százados | Fotó: a szerző felvétele |  2020. december 5. 11:26

Rövid idő alatt felkutattak egy otthonról megszökött kisfiút a járőröző katonák és rendőrök december 2-án, Tatán.

A járványügyi szabályok és a kijárási tilalom betartása, a közrend és a közbiztonság fenntartása – feladatok, amiket a katonai-rendőri közös járőrök nap, mint nap végeznek Magyarország számos településén a nap 24 órájában. Előfordul azonban, hogy a járőrt olyan esethez riasztják, amitől mindenkinek összeszorul a szíve.

December második napján egy ilyen esethez hívták ki a rendőri és a közös járőröket Tatán, egy kisfiú ugyanis megszökött otthonról. A katonák és a rendőrök először segítettek átkutatni a házat, majd a keresést kiterjesztették a környékbeli utcákra. A didergő, kabát nélkül világgá ment kisfiút a tatai dandár Logisztikai Zászlóalj állományába tartozó Szőke Dávid János őrmester és két rendőr járőr találta meg a riasztást követő 35 percen belül, akit ezek után hazavittek a szüleihez.

20201202 közös járőr Szőke őrmester

Az MH 25. Klapka György Lövészdandár katonái Komárom-Esztergom megyében hét településen - Tatán, Tatabányán, Esztergomban, Komáromban, Oroszlányban, Dorogon és Kisbéren - hajtanak végre járőrfeladatokat, a dandár emellett fertőtleníti az oktatási és szociális intézményeket, részt vesz a határforgalmi és határvédelmi feladatokban, valamint országszerte mintegy 100 fővel – Bonyhádtól Dunaújvároson át Szekszárdig – támogatja a kórházi dolgozók munkáját.

Címkékjárőr