Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megvédték osztályos fokozatukat

Szöveg: Demény Andrea hadnagy |  2012. június 28. 13:14

A kiképzési terveknek megfelelően zajlott le az elmúlt két hétben az MH 25. Klapka György Lövészdandár vezetési gyakorlata, amellyel a tatai  gépjárművezetők − az előírtaknak megfelelően −megvédhették osztályos fokozatukat vagy magasabb fokozatot szerezhettek.

A kiképzés első hetében elméleti felkészítésen vettek részt a gépjárművezetők, amelynek során egyebek mellett a biztonsági rendszabályokat, a gépjárművek technikai kiszolgálását és közlekedési szabályokat oktattak nekik a felkészítők, valamint megismerkedtek az általuk kezelt technikai eszközök sajátosságaival.

A második héten bizonyíthatták, hogy nemcsak közúton, hanem nehezített körülmények között is képesek uralni a rájuk bízott harc- és gépjárműveket. A kiképzés résztvevői a kijelölt pályán UAZ–469, Unimog, Gaz, Mercedes-Benz 1017, Rába és Ural–4320 típusú gépjárművekkel manővereztek. Ennek során egyebek mellett meredek emelkedőt, lejtőt, vizesárkot, laza szerkezetű útviszonyokat és szűk átjárókat kellett leküzdeniük.

A tatai katonák az alakulat helyőrségi vezetési pályáján a feladatok elemenkénti és folyamatos gyakorlása után teljesítették a vizsgakört: ennek során a kiképzőik értékelték a gépjárművezetők kormánykezelését, az akadályok leküzdését és a szintidők betartását is.

1595937946
 
1595937946
 
1595937946

 
 Fotó: A szerző felvételei