Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonákat fejeztek le a pakisztáni tálibok

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. június 28. 14:28

Tizenhét katona levágott fejét mutatták be egy videofelvételen a Pakisztáni Tálib Mozgalom (TTP) tagjai június 27-én, szerdán. Az egyenruhásokkal az elmúlt napok összecsapásai során végeztek a szélsőséges fegyveresek.

A katonákat azt követően fejezték le, hogy a TTP fegyveresei rajta ütöttek a pakisztáni hadsereg egy alakulatán az afgán határ közelében. A videofelvételen álarcos tálibok pózolnak a katonáktól zsákmányolt fegyverekkel, előttük pedig egymás mellé rakva sorakoznak a levágott fejek.

A videón egy azonosíthatatlan hang ezt mondja: „Isten nagy győzelemmel jutalmazott bennünket, megöltük mindet. Négyen milicisták voltak, a többi mind katona".

A pakisztáni hadsereg megerősítette a videofelvétel információit. Pesavarban a hadsereg egy magas rangú tisztje elmondta, az afgán határ túloldalán megbúvó tálibok közül több mint százan ütöttek rajta egy járőröző egységen. A pakisztáni katonák a tiszt szerint 14 tálibot öltek meg.

Iszlámábád hivatalosan is tiltakozott Kabulban a támadás miatt.

Pakisztán és Afganisztán kölcsönösen azzal vádolja egymást, hogy nem tesz eleget annak érdekében, hogy megfékezze a két ország határvidékén rejtőzködő iszlamista fegyvereseket, akik szabadon átjárnak a határon és folyamatos támadásokat intéznek a pakisztáni, az afganisztáni és az Afganisztánban állomásozó külföldi katonák ellen.