Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

“Meleg” szeretettel a hideg téli napokra

Szöveg: Varga Erika |  2007. november 27. 10:25

Az MH Tartományi Újjáépítési Csoport a tél beállta előtt takarókat, kabátbéléseket és meleg ruhákat adományozott a Pol-e Khumri város Mártírok és Mozgássérültek Hivatalának.

Baghlan tartományban megközelítőleg háromezer főt tartanak számon. Ez a hivatal az egészségkárosodást szenvedett háborús veteránok, a balesetben sérültek, valamint mozgássérültek megsegítésére jött létre. Lehetőségeihez mérten próbál segítséget nyújtani, képviseli érdekeiket, illetve segélyeket és adományokat gyűjt, amellyel élhetőbb körülményeket teremtenek számukra.

Said Abdul Qahar, a hivatal vezetője elmondta, a kabuli kormányzattól sok segítséget kapnak, azonban a rászorulók nagy száma miatt ez nem elég, így hálásan köszönik a PRT téli ruha segélyét, amely nagyon sok elesett ember számára nyújt a hideg napokban védelmet.

Az anyagok átadásakor Molnár Zsolt százados, CIMIC részlegvezető-helyettes kiemelte, hogy a kontingens figyelembe veszi a hivatal kérését és a már eddigi is kialakított jó együttműködés biztos alap arra, hogy a jövőben további hathatós segítséget nyújtsanak azok számára, akik a leginkább rászorulnak.