Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ott, ahol a királyok születnek…

Szöveg: Varga Erika |  2007. november 27. 10:48

Az MH Tartományi Újjáépítési Csoport egyik legnagyobb projectét indította be Deh-e Salah körzet, Sasan városában, amely a legendák szerint kivételes hely: királyok, bölcsek és tudós emberek születnek ott.

A PRT-3 egyik célkitűzései közé tartozik, fókuszálni a távolabbi járásokba is. Az eddigi közeli városokon kívül, Baghlan tartomány szinte egész területén megpróbáljon fejlesztéseket beindítani. Az igények és a lehetőségek optimális kielégítésével lehetőség szerint egyensúlyban tartani a különböző járások fejlettségi szintjeit.

Ennek egyik eredménye képen épül ez a rendelőintézet is, ahol a tizenkét fős személyzetben orvos és több szakápoló fog a jövőben dolgozni.

Az Andarab völgy északi részén, a Kotal Morgh 1800 méter magas hegység lábánál található Sasan város, ahogy a legendák tartják a királyok, a bölcs és tudós emberek születési helye.

A városban megközelítőleg kétezer ember él. Három út találkozásánál fekszik, amely Jelga, Khost és Deh-e Salah városokba vezet. A kormány a jövőben tervezi az úthálózat fejlesztését, hiszen az utak autóval alig járhatóak. Ezzel lehetővé válik majd, hogy ezekből a városokból is a betegek ideérkezve megkapják a megfelelő orvosi segítség.

Dr. Keliger Gyula orvos alezredes, a kontingens egészségügyi központ parancsnoka, az alapkőletételi ünnepségen reményét fejezte ki, hogy a rendelőintézet elkészülte után a szakszerű személyzet és a megfelelő felszereltség sok ember gyógyulását segíti majd elő.

CímkékPRT