Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mit választ Izrael?

Szöveg: JETfly |  2009. szeptember 24. 10:02

Meg nem nevezett izraeli hírforrás szerint az olasz Alenia Aermacchi konzorcium M-346 Master, valamint a Dél-Korea által gyártott, az amerikai Lockheed Martinnal közösen kifejlesztett T-50 típusú kiképző repülőgépek a legesélyesebbek arra, hogy felváltsák az izraeli légierő A-4 Skyhawk repülőgépparkját.

A hírforrás szerint az A-4 Skyhawk típusú, könnyű, támadó repülőgépeket jelenleg az izraeli légierő repülési akadémiája használja kiképzési céllal. Az izraeli katonai felsővezetés azonban most megvizsgálja leváltásuk lehetőségét. Izrael kiemelt figyelmet szentel az olasz, valamint a dél-koreai típusokra. Mindezen túl Izrael szeretné, ha a jövőben szerepet vállalhatna nemzeti vállalatain keresztül a kiválasztott típus fejlesztésében, gyártásában. Az izraeli Elbit Systems és az Israel Aerospace Industries már tárgyalásokat folytat a repülőgépek gyártóival, az esetleges részvételt illetően.

Ebben az évben az izraeli repülési akadémia megkapta az első négy darab Beechcraft T-6A típusú kiképző repülőgépet (összesen húsz darab beszerzéséről van szó), amelyeket a CM-170 Zukit típus felváltására vásárolt a légierő.

Az olasz vagy dél-koreai kiképző repülőgépek lehetséges beszerzése az izraeli légierő kiképző repülőgépparkja megújításának második lépcsője lesz.

1595891722