Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Modernizálják a brazil AS350 helikoptereket

Szöveg: JETfly |  2011. január 13. 6:10

A Helicópteros do Brasil (Helibras), az Eurocopter leányvállalata, egy 36 gép modernizációjáról szóló szerződést írt alá a brazil hadsereggel, ami magában foglalja három gép újjáépítését is. A folyamat 2011-ben kezdődik, és várhatóan 2018-ban fejeződik be a dél-kelet brazíliai Itajubában, a Helibras gyárában.

A többcélú, egyhajtóműves Eurocopter AS350 helikopterek több mint két évtizede állnak már szolgálatban a brazil hadseregnél, a nagyjavítást követően pedig még további 25 évig repülhetnek. Miután kikerültek a gyárból, a helikopterek glass cockpittal rendelkeznek majd, ez három folyadékkristályos kijelző beépítését jelenti. Integrálják a gépekbe az Automatic Flight Control System (AFCS) rendszert és új ülésekkel látják el őket, mely a pilótáknak jobb kilátást és védelmet biztosít.

Ezeket a javításokat, melyeket a Helibras fejlesztett ki, Brazíliában a típus bármely üzemeltetője megrendelheti, így akár további háromszáz gépet is felszerelhetnek velük.

Hatalmas technikai fejlődés lesz ez a gépek számára, és a digitális avionika (melyet a cég a Sagem Avionics vállalattal együtt fejlesztett ki) megjelenésével a pilóták dolga is könnyebb lesz, továbbá a gépek sokoldalúsága is növekszik a Helibras elnöke szerint.

Címkékhelikopter