Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Műszaki eszközök vaskeréken

Szöveg: Juhász László százados |  2011. március 11. 7:44

Vasúti rakodás módszertani foglalkozást rendeztek Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél március 08–09-én. A város vasútállomásán megtartott kiképzésre azért volt szükség, mert a műszaki alakulat nagy számú olyan technikai eszközzel rendelkezik, amelyek nagy távolságú szállítása szükség esetén vasúti szerelvényeken történik, így a katonáknak a bevagonírozást is rendszeresen gyakorolniuk kell.

A két napos kiképzési foglalkozás első napján az elméleti alapokkal ismerkedhetett meg a kijelölt állomány. Szó esett a vasúti szállítások során betartandó munkavédelmi rendszabályokról, valamint elsajátították a vasúti rakodás szabályait, a vagonokon alkalmazható rögzítési technikákat és a zászlójelzéseket is. A második napon pedig az alakulatnál rendszerben lévő összes harc- és gépjármű típus vagonírozását gyakorolták.

A foglalkozások során részletesen bemutatták a különböző rögzítési pontokat, és ékelési módozatokat is. A kiképzés vezetői úgy látták, hogy a második nap végére az ezred katonái felkészültek, és készen állnak a vasúti szállítási feladatok végrehajtására.

1595915443
1595915444

 Fotó: A szerző felvételei