Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Négycsillagos tábornok Camp Pannoniában

Szöveg: Turzai Zsolt<br /> <br /> |  2010. július 26. 16:53

Július 24-én érkezett MH Tartományi Újjáépítési  Csoport Pol-e-Khumri-ban lévő táborába Sir John Mcoll vezérezredes, az Európai Szövetséges Fegyveres Erők főparancsnok helyettese, akit a látogatásra elkísért Hans-Werner Fritz vezérőrnagy a Nemzetközi Biztonsági Közreműködő Erők (ISAF) Északi Regionális Parancsnokság (RCN) parancsnoka is.

A négycsillagos tábornokot dr. Boldizsár Gábor ezredes a PRT parancsnoka fogadta.

A parancsnoki jelentés, mely összefoglalta az MH PRT feladatrendszerét, Baghlan tartomány etnikai viszonyait, a látható és láthatatlan kapcsolatokon alapuló konfliktusokat, és társadalmi viszonyokat, részletesen kitért a tartomány biztonsági helyzetére is.

Látogatása alkalmával Sir John Mcoll tábornok megtekintette a magyar táborhoz közeli nyugati megfigyelő pontot, ahonnan a rend megteremtésére és fenntartására irányuló ISAF és szövetséges műveletek érintette területek szabad szemmel is láthatóak. A magas rangú vendég a válsággócok felszámolására irányuló műveletek vezetőitől első kézből kapott jelentést az ISAF és szövetséges afgán erők felkészültségéről, képességeiről, valamint a közelgő választások biztonságos lebonyolítását támogató műveletek helyzetéről.

1595905209

 

1595905209
CímkékPRT