Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Négyhetes képzés indult a fiatal tisztek részére

Szöveg: MH TP | Fotó: a parancsnokság felvételei |  2022. április 27. 14:51

Közel kilencven fiatal tiszt számára kezdődött el a tisztek harcvezetői felkészítése a csobánkai bázis harcászati gyakorlótéren. Az MH Transzformációs Parancsnokság (MH TP) által szervezett négyhetes felkészítés - Frigyer László vezérőrnagy, megbízott parancsnok megnyitóját követően - a táborparancs felolvasásával vette kezdetét.

DSC_4874

A Magyar Honvédség állományába tartozó hadnagy és főhadnagy rendfokozatú katonák részére szervezett négyhetes képzés legfontosabb célja a fiatal tisztek felkészítése, valamint a gyalogos szakasz harcának megtervezése, megszervezése, vezetése volt. Utóbbi bármely napszakban, időszakban és terepviszonyok között.

A széleskörű ismereteket adó képzésen a tisztek bővítik elméleti és gyakorlati ismereteiket, többek között a harcászat, a katonai tereptan és a lőkiképzés terén, de a kiképzés része az egészségügyi ismeretek és a fizikai felkészítés is.

A képzésen résztvevők elsajátítják a harc megtervezését és megszervezését úgy, hogy eközben szem előtt tartják az együttműködés megszervezésének szempontjait is. A felkészítés komplex gyakorlati foglalkozással zárul, amely során szakaszparancsnoki feladatokat kapnak a résztvevő tisztek.

Címkékkiképzés