Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Negyvenéves a Szegedi Bajtársi Klub

Szöveg: Kiss Miklós őrnagy |  2011. január 18. 13:08

Emléklapot adományozott a HM Honvéd Vezérkar személyzeti csoportfőnöke a Szegedi Bajtársi Klubnak (a korábbi Fegyveres Erők és Testületek Nyugállományú Tagjainak Klubja), amely nagyszabású ünnepség keretében,  január 14-én rendezte meg fennállásának 40. évfordulóját. 

A rendezvényre a klub vezetése – többek között – meghívta a nyugdíjas klub életét segítő katonai szervezetek parancsnokait, valamint a város, illetve a fegyveres és rendvédelmi szerveinek vezetőit, képviselőit. Az ünnepségen Csepi László nyugállományú őrnagy, a klub elnöke elevenítette fel az egyesület megalakulásának körülményeit és az elmúlt négy évtized legfontosabb történéseit, méltatta a tagság hozzáállását, kitartását, az elődök tervező-szervező tevékenységét.

A megemlékezés elismerések átadásával folytatódott. Emléklapot vehettek át azok, akik a klub életében fontos szerepet játszottak és játszanak a mai napig. Emellett az MH Kelet-Magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság parancsnoka,  valamint a büntetés-végrehajtás helyi gazdasági társaságának ügyvezető igazgatója dísztőrt adományozott a klub elnöknek.

Ezt követően a jelölő bizottság elnöke javaslatot tett a klub két korábbi elnökének – Kőszegi Márton nyugállományú alezredesnek, illetve Sinyi Imre nyugállományú ezredesnek – tiszteletbeli elnökké választására, melyet a tagság egyhangúlag megszavazott.
Az ünnepi gyűlés folytatásaként a meghívott szervezetek vezetői emlékzászló-szalagot kötöttek a nyugdíjas klub zászlajára,  majd a rendezvény a Honvéd Együttes műsorával ért véget.

Az emlékezés, a bajtársakkal való találkozás, kötetlen beszélgetés estébe nyúlóan folytatódott a résztvevők nagy örömére. A honvédséghez való tartozás és elkötelezettség, a történelmi és katonahagyományok ápolása, a nemzedékek közti kapcsolat fenntartása, valamint a programok szervezése, bajtársak támogatása, tovább folyik a városban, a Szegedi Bajtársi Klub jóvoltából.

Fotó: a szerző felvételei