Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nem lehet elég korán kezdeni…

Szöveg: Terenyi Krisztina |  2008. április 28. 8:24

Szentesen került megrendezésre az 1849. április 25-én Komáromban megépülő katonai hídhoz kötődő Műszakiak Napja. Még a katonák számára is meglepő volt, hogy mennyi fiatalt – még óvodásokat is – vonzott az esemény.

Az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj dinamikus és statikus bemutatóval, valamint paint-ball lövészettel vett részt az eseményen. Az érdeklődőknek alkalmuk volt megtekinteni a zászlóalj által használt fegyvereket, optikai eszközöket és ejtőernyőket, továbbá a kíváncsiak beülhettek egy Különleges Műveleti Mercédes-be is.

Legnagyobb sikere kétségkívül a paint-ball lövészetnek volt, ahol hosszú sorokban álltak sorba a kicsik és várták, hogy sor kerüljön rájuk. Az apró trükk csak az volt az egészben – a szülők nagy „örömére", – hogy a lövészet „beugrója" egy arcfestés volt, hisz a harcolni csak álcázva lehet. Az első percekben a hír hallatán, hogy csak álcafestékkel az arcon lehet célba lőni, sokan elbátortalanodtak, később aztán százával jöttek újabb és újabb arcfestési technikákkal és kívánságokkal.

Így lett aztán a kezdeti „Rambo-csíkokból" teljes arcot takaró igazi, – ahogy ők mondták – kommandós festés.
Több mint háromszáz gyereket kifesteni egy délelőtt folyamán nem kis feladat volt, a törőanyagok és a közelharcban az ellenfelek keménysége szintén nem normál „emberi" feladat, de mindezekért kárpótolt bennünket vendégsereg, valamint a gyermekek őszinte elégedettsége, hisz a festék alatt talán már ott „rejtőztek" a jövő katonái, valamint a teljes nézőseregben megfogalmazódott a „Kérem, ezek a fiúk tényleg ütőképesek!" gondolat.

1595875825
1595875825