Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nemzeti összetartozás napja Szentendrén

Szöveg: Dr. Varga József |  2012. június 6. 9:30

A határokon átívelő nemzeti egységet mindenek előtt a lelkekben kell megteremteni – hangzott el Szentendrén, a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából rendezett ünnepségen.

1595936764
A 2010-ben hozott törvényt követően idén második alkalommal rendezett megemlékezést Szentendre önkormányzata a trianoni békeszerződés aláírásának 92. évfordulóján. A Kálvária dombon lévő Millenniumi emlékmű mellett felállított Trianon Emlékkő megkoszorúzásra az önkormányzat, politikai és civil szervezetek, az MH Altiszti Akadémia és a MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola nevében helyezték el a megemlékezés koszorúit.

Dr. Török Balázs alpolgármester megnyitó gondolatait követően prof. dr. Popély Gyula, a Károli Gáspár Református Egyetem egyetemi tanára ünnepi beszédében felidézte az első világháborút lezáró békekötés körülményeit, máig ható következményeit. A magyar nemzet megmaradása érdekében emlékezni kell az elszenvedett igazságtalanságra és lélekben kell megerősítenünk magunkat – mondta a professzor.

A beszédet követően a Templom-dombi Általános Iskola tanulói adtak műsort.

A kegyelet és megemlékezés első koszorúját Török Balázs alpolgármester helyezte el, majd Horváth Gábor dandártábornok, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka és Korcsog László mérnök alezredes, a szakképző iskola megbízott igazgatója koszorúzott.

1595936764
 
1595936764
 

 Fotó: A szerző felvételei