Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nemzetközi betekintés a területvédelmi tartalékosok képességeibe

Szöveg: Csák Tímea hadnagy | Fotó: Pintyi Zoltán tartalékos főtörzsőrmester |  2024. szeptember 6. 12:26

Magyarország soros Európai Uniós elnökségével kapcsolatosan látogatnak hazánkba az EU Political and Security Committee (PSC) nagykövetei, a védelmi ipari szakdiplomaták és az EU katonai képviselők (MILREP). A delegációk szeptember 13-án és 19-én bemutatók keretében nyernek betekintést a Magyar Honvédség képességeibe a Veszprém-Újmajor lőtér területén.

202409_Veszprém_tartalékosok_lövészete_PZ (1)

A kijelölt állomány statikus és dinamikus katonai bemutatókat hajt végre annak érdekében, hogy a delegációk megismerjék a Honvédelmi Haderőfejlesztési Program keretében beszerzett technikai eszközöket és betekintést nyerjenek az EU Battle Group-ba felajánlott magyar erők képeségeibe. A kétnapos bemutató a területvédelmi tartalékos katonák számára is kiemelten fontos, hiszen ismét bizonyítani tudják felkészültségüket és rátermettségüket.

A Magyar Honvédség Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred tartalékosai az ellenőrző áteresztő pont (EAP) üzemeltetését kapták feladatként, amely során bemutatják, hogy egy támadás esetén a katonák miként reagálnak és védekeznek, hogyan történik a sebesültek ellátása.

202409_Veszprém_tartalékosok_lövészete_PZ (3)

A főpróbát Polyák András ezredes, az MH Területvédelmi Erők Parancsnokság parancsnok-helyettese is megtekintette, aki a feladat végrehajtása mellett elismeréssel szólt a területvédelmi tartalékosok felkészültségéről, kiképzettségéről, valamint a Magyar Honvédség és hazánk védelme iránti elkötelezettségéről. Mint mondta, a bemutató lehetőséget teremt számukra, hogy bizonyítsák, szükség van a területvédelmi tartalékos katonai szolgálatra.