Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

tartalékos

matasz_MH1 (3)

Együtt a jövőért: új hadihajós tagozat alakul

2021. július 3. 16:50

Széles Ernő nyugállományú dandártábornokot, a Magyar Tartalékosok Szövetségének (Matasz) elnökét fogadta Szilágyi Zsolt Lajos ezredes, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred parancsnoka. A találkozó célja a Matasz hajós tagozatának megalakításával kapcsolatos kérdések tisztázása volt.

CIOR_MWM-kapott (1)

Tartalékos tisztek virtuális nemzetközi találkozója

2021. február 27. 9:34

A NATO Tartalékos Tisztek Szövetsége (CIOR) utolsó, teljes létszámmal megtartott személyes találkozója éppen egy éve volt, Brüsszelben, a NATO központjában. Azóta sok minden történt, a járványhelyzet miatt a kongresszust végül szeptember végén, Késő Nyári Kongresszusként szervezték meg a 2019-es helyszínen, Tallinnban, a COVID által akkor éppen egyik legkevésbé sújtott országban, Észtországban. 2021 februárjában egyáltalán nem nyílt lehetőség személyes találkozásokra, így a szokásos télközepi találkozót (Mid-Winter Meeting – MWM, a nyári kongresszus után a legfontosabb összejövetel a szövetség életében) a virtuális térben tartották meg.

iranyasereg_segítség

Bajtársi segítség

2021. február 26. 16:07

Hideg János tartalékos közkatona albérletében nemrégiben tűz ütött ki és minden értéktárgya megsemmisült. Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred azonnal gyűjtésbe kezdett, hogy a 25. Keresztényszigethy Sándor Területvédelmi Zászlóalj speciális önkéntes területvédelmi tartalékos katonájának segíteni tudjanak.

Közös Akarat 8. felkészülés (4)

A nyolcadik váltás is felkészült a határ védelmére

2020. december 1. 12:38

A Közös Akarat feladat nyolcadik váltásának tagjai a napokban – a járványügyi veszélyhelyzet előírásait betartva – megismerkedtek a határvédelmi feladatrendszer minden szükséges elemével: bővítették a járőrözési ismereteiket, elsajátították a fegyverhasználat, a rádióforgalmazás szabályait, illetve vezetéstechnika oktatásban is részesültek.

mhbkk_közösakarat_átvett (4)

Begyakorolták a határvédelmi feladatokat

2020. november 22. 19:54

Járőrözés, fegyverhasználat szabályai, intézkedéstaktikai eljárások - egyebek mellett ezekkel az ismeretekkel gazdagodtak a Közös Akarat feladat hetedik váltásának tagjai a napokban, miután – a járványügyi veszélyhelyzet előírásait betartva – elsajátították a határvédelmi feladatrendszer minden szükséges elemét. Az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság alárendelt szervezeteinek katonái mindezek mellett felfrissítették egészségügyi tudásukat és begyakorolták a rádióforgalmazást. (Képgaléria.)

spec.harcászati

Általános harcászati foglalkozáson a speciális önkéntes tartalékos katonák

2020. november 21. 9:32

Általános harcászati foglalkozáson vettek részt a napokban az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 10. Majthényi Károly Területvédelmi Zászlóalj tartalékos katonái Kékmező gyakorlóterén.

CIOR_kongresszus (4)

Rendhagyó tartalékos kongresszus

2020. október 5. 14:19

A NATO Tartalékos Tisztek Szövetsége (CIOR) idén is augusztus első napjaiban szerette volna megrendezni szokásos éves kongresszusát, ezúttal a belgiumi Liege városában. Az élet viszont közbeszólt, a járványhelyzet miatt a kongresszust végül szeptember végén tartották a tavalyi helyszínen, az észtországi Tallinnban. A rendezvény – immár hagyományosan – egybeesett a CIOR testvérszervezetének, a NATO Tartalékos Egészségügyi Tisztek (CIOMR) kongresszusával.

Beketamogato_facebook (4)

A harmadik váltás is felkészült a határ védelmére

2020. szeptember 24. 16:30

A Közös Akarat feladat harmadik váltásának tagjai a napokban megismerkedtek a határvédelmi feladatrendszer minden szükséges elemével: bővítették az őrszolgálati és járőrözési ismereteiket, valamint elsajátították a fegyverhasználat, a rádióforgalmazás szabályait. Az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság alárendelt katonai szervezeteinek katonái mindezek mellett felfrissítették egészségügyi tudásukat és begyakorolták az intézkedéstaktikai eljárások jogszerű mozzanatait. (Képgaléria.)

beketamogato_hatar nyito

Felkészültek a határ védelmére

2020. szeptember 11. 9:06

A Közös Akarat feladat második váltása az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság alárendelt katonai szervezeteinek katonáiból áll. A váltás tagjai a napokban megismerkedtek a határvédelmi feladatrendszer minden szükséges elemével: bővítették az őrszolgálati és járőrözési ismereteiket, valamint elsajátították a fegyverhasználat, a rádióforgalmazás szabályait. Mindezek mellett felfrissítették egészségügyi tudásukat és begyakorolták az intézkedéstaktikai eljárások jogszerű mozzanatait.