Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

tartalékos

2022.11.30. HKP_nyilt 002

Nyílt nap a kadétprogram szolnoki, karcagi és jászapáti partneriskoláiban

2022. december 4. 12:38

A Honvéd Kadét Program (HKP) a hazafias- és honvédelmi nevelésen keresztül a hazához, a haza értékeihez való érzelmi kötődésre neveli a fiatalokat, valamint elősegíti a fizikai, érzelmi és szellemi felkészítésüket a haza védelmére. Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 68. vitéz Horgos Dezső Területvédelmi Zászlóalj mostanra már négy középiskolával kötött együttműködési megállapodást.

2022.11.14. Hadisírgondozás 008

A hősök emléke előtt tisztelegve több mint tízezer hadisírt gondoztak

2022. november 14. 17:06

Halottak napja alkalmából, az elhunyt katonabajtársak emlékeinek megőrzéséért az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság (MH TTP) október 24-28. között országos hadisírgondozó programot szervezett. A program részeként minden megyeszékhelyen - a hadisírok, katonai emlékművek ápolása mellett - számos megemlékezést szerveztek. A záró rendezvényt báró Hazai Samu vezérezredes, a parancsnokság egyik laktanyája névadójának síremlékénél, a Farkasréti temető egykori katonai parcellájában tartották.

jarorverseny5

Nemzetközi járőrversenyen a tartalékosok

2022. június 16. 8:48

Első ízben vett részt a német-lengyel határon fekvő Guben városában megrendezett nemzetközi járőrversenyen magyar csapat. Az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred ötfős válogatottja a június második hétvégéjén lezajlott sporteseményen - 69 csapat közül - 38. helyen ért célba.

Hódmezővásárhely_tartalékosok_3

Magyar és német tartalékosok látogattak Hódmezővásárhelyre

2022. június 4. 7:38

A Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) és a Bundeswehr Német Tartalékosok Szövetsége delegációjának tagjai tettek látogatást a hódmezővásárhelyi laktanyában.

RT1_2756

Köszönet a példamutató szolgálatért

2021. október 8. 13:44

Ünnepi állománygyűlést tartottak a magyar tartalékosok napja alkalmából Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban, október 8-án.

20211006-konferencia (5)

A területvédelmi erők együttműködésének perspektívái Európában

2021. október 6. 17:21

Az Európai Területvédelmi Erők Regionális Együttműködésének Kezdeményezése konferencia második napját tartották október 6-án, szerdán, Budapesten. A rendezvényen a magyarok mellett - többek között -lengyel, norvég, észt, dán és angol főtisztek osztották meg ismereteiket a területvédelmi erők jelenlegi helyzetéről, perspektíváiról, kihívásairól és az együttműködés lehetséges formáiról.

LALA4918

Kapcsolat a társadalommal

2021. október 5. 19:07

A tartalékos katonák nem csupán a hadseregek „hátországát” jelentik, de óriási szerepük van abban is, hogy a haderő és a civil lakosság között még szorosabbá váljon a kapcsolat, így a Magyar Honvédség ismertségét is növeljék - hangzott el az Európai Területvédelmi Erők Regionális Együttműködésének Kezdeményezése harmadik konferenciáján, október 5-én, kedden, Budapesten.

matasz_MH1 (3)

Együtt a jövőért: új hadihajós tagozat alakul

2021. július 3. 16:50

Széles Ernő nyugállományú dandártábornokot, a Magyar Tartalékosok Szövetségének (Matasz) elnökét fogadta Szilágyi Zsolt Lajos ezredes, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred parancsnoka. A találkozó célja a Matasz hajós tagozatának megalakításával kapcsolatos kérdések tisztázása volt.

CIOR_MWM-kapott (1)

Tartalékos tisztek virtuális nemzetközi találkozója

2021. február 27. 9:34

A NATO Tartalékos Tisztek Szövetsége (CIOR) utolsó, teljes létszámmal megtartott személyes találkozója éppen egy éve volt, Brüsszelben, a NATO központjában. Azóta sok minden történt, a járványhelyzet miatt a kongresszust végül szeptember végén, Késő Nyári Kongresszusként szervezték meg a 2019-es helyszínen, Tallinnban, a COVID által akkor éppen egyik legkevésbé sújtott országban, Észtországban. 2021 februárjában egyáltalán nem nyílt lehetőség személyes találkozásokra, így a szokásos télközepi találkozót (Mid-Winter Meeting – MWM, a nyári kongresszus után a legfontosabb összejövetel a szövetség életében) a virtuális térben tartották meg.

iranyasereg_segítség

Bajtársi segítség

2021. február 26. 16:07

Hideg János tartalékos közkatona albérletében nemrégiben tűz ütött ki és minden értéktárgya megsemmisült. Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred azonnal gyűjtésbe kezdett, hogy a 25. Keresztényszigethy Sándor Területvédelmi Zászlóalj speciális önkéntes területvédelmi tartalékos katonájának segíteni tudjanak.