Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Népszerű volt a váltóverseny és a búvárúszás a kari úszóbajnokságon

Szöveg: Németh-Zsohár Agnieszka őrnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. december 12. 14:30

Úszóbajnoksággal zárult december elején a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (NKE HHK) Katonai Testnevelési és Sportközpont munkatársai által szervezett idei kari sportversenysorozat.

Kari úszóverseny_5

A honvéd tisztjelöltek részére meghirdetett versenynek a Ludovika Aréna uszodája adott otthont. A jó hangulatú és izgalmas eseményen kilenc versenyszámban indulhattak a hallgatók. Érmekért és a Honvéd Zrínyi Sportegyesület által felajánlott díjakért négy úszásnemet 50 és 100 méteres, míg a búvárúszást 25 méteres távon lehetett teljesíteni.

A versenyszámok fénypontja a 4X50 méteres gyorsváltó volt, ahol fiúk és lányok egymást támogatva, igazi csapatként küzdöttek az első helyért. A kari úszóbajnokság nagy népszerűségnek örvend a hallgatók körében. Nem csak a teljesítőképességük határait feszegetik ilyenkor a versenyzők, hanem a versenyre történő felkészülés lehetőség az úszás rendszeres gyakorlására. Az úszástudás kiemelt fontosságú a honvéd tisztjelöltek számára, mert amellett, hogy egyetemi tanulmányaik egyik vizsgaeleme, a későbbi katonai pályafutásuknak is nélkülözhetetlen alapköve.

Kari úszóverseny_1

A versenyen aranyérmet szerzett úszók: Deák Anna, Süle Gabriella hallgató főtörzsőrmesterek, Lajtos Luca, Szollár Csongor, Palkovics Vivien hallgató törzsőrmesterek, Majoros Krisztián, Szignárovics Dorina, Fekete Ákos hallgató őrmesterek. A 4x50 méteres gyorsváltó tagjai aranyérmes tagjai: Szignárovics Dorina, Varjú Gergő, Fekete Ákos és Majoros Krisztián hallgató őrmesterek.