Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nevadában lezuhant egy F-15 Eagle vadászrepülőgép

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2011. október 28. 10:51

Nevadában lezuhant az amerikai légierő egy F-15 Eagle típusú vadászrepülőgépe. A repülőgép sivatagos területen csapódott a földbe észak-nyugatra Alamo városától, 160 kilométerre Las Vegastól. A repülőesemény október 24-én, helyi idő szerint 17 órakor következett be.

A repülőgép fedélzetén tartózkodó repülőgép-vezető sikeres katapultálást hajtott végre és ennek köszönhetően túlélte a balesetet. A lezuhanást követően fél órával a pilótát fedélzetére vette egy mentőhelikopter és kórházba szállították. Az alapos orvosi vizsgálatok komoly sérülést nem állapítottak meg a pilótánál. A repülőgép a nevadai Nellis légibázis állományába tartozott. Az F-15-ös lezuhanásának oka éppúgy nem ismeretes, mint az, hogy a repülőgép milyen céllal tartózkodott a levegőben.

Év eleje óta ez a második repülőesemény, amelynek szenvedő alanya az amerikai légierő F-15 típusú vadászrepülőgépe. Márciusban egy, a líbiai NATO műveletekben résztvevő F-15 Strike Eagle zuhant le. A baleset során akkor sem sérült meg senki, az F-15 elvesztésének lehetséges okaként akkor technikai meghibásodást említettek.

A Líbiában lezuhant F-15 Eagle roncsa